Kleines Perle Leksikon

Kleines perle leksikon

Jeg elsker perler i alle former og nuancer og anvender både ferskvandskulturperler og saltvandskulturperler som South Sea og Tahiti.

Kulturperler fremstilles ved, at indsætte muslinge væv i den musling eller østers, som skal producere perlen. Skaldyret forsvarer sig selv mod det fremmede væv ved at lave en kugle af perlemor – og det bliver til sidst til en perfekt og glansfuld perle.

Kulturperlerperler består af mange robuste og stærke lag perlemor, og derfor stråler glansen fra perlerne mest fra overfladen af perlen.

Det er meget sjældent, at der naturligt opstår perler i vilde muslinger, og derfor er størstedelen af alle perler kulturperler.

Hos Kleines finder du perler i hvide, beige, creme, grå, grønne og lyserøde nuancer. De kan have mange forskellige former, farver og størrelser. Mine Diversitets perlekæder er en blandet landhandel af nye og gamle perler, nogle ferskvand nogle kultur, lidt South Sea Pearls og Keshi Perler.

Ferskvandsperler

Består af perlemor, skabt inde i en musling som lever i ferskvand og er et 100% organisk materiale.

Ferskvandsperler findes i hvidlige, rosa, fersken og lavendel toner. De almindelige størrelser går fra ganske små 2 mm til 10 mm.

Formmæssigt er ferskvandsperler generelt mere ovale, men kan også være runde eller dråbeformede. Barokke ferskvandskulturperler er kan have de mest fantastiske organiske former.

Barok ferskvandsperle

Tahiti kulturperler

Changerende perler i sorte, sølv og grønlige nuancer kommer primært fra Fransk Polynesien. En Tahiti kulturperle er typisk 8-15 mm.

Tahiti perle ørering

South Sea kulturperler

En fælles betegnelse om alle saltvandsperler fra Indonesien og Filippinerne til Australien og Fransk Polynesien. Oftest hvide eller gule og dyrket i Pinctada Maxima østers. Perlerne er store og er gennemsnitlig 9-19 mm.

Tilbage til blog